У США тест на коронавірус пройшло понад 1 млн осіб – Трамп

Трамп: Кожен із нас має зіграти свою роль у перемозі в цій війні
Фото: EPA

Станом на 31 березня у США підтверджено більше ніж 160 тис. випадків інфікування коронавірусом. За словами президента країни Дональда Трампа, в Америці тестування на SARS-CoV-2 пройшла рекордна кількість людей – понад 1 млн.

У США на коронавірус SARS-CoV-2 перевірили понад 1 млн осіб, розповів 30 березня на брифінгу в Білому домі президент країни Дональд Трамп. Стенограму брифінгу опубліковано на сайті Білого дому.

"Сьогодні ми досягли історичного рубежу в нашій війні проти коронавірусу. Понад 1 млн американців уже пройшло тестування – більше, ніж у будь-якій іншій країні", – сказав Трамп.

Він нагадав, що продовжив дію карантинних заходів і федеральних рекомендацій про соціальне дистанціювання до 30 квітня.

"Це [рішення] базується на моделюванні, яке показує, що пік смертності не настане протягом ще двох тижнів. Те саме моделювання показує, що, строго дотримуючись цих рекомендацій, ми могли б урятувати понад 1 млн життів американців. Подумайте про це: 1 млн життів американців", – зазначив президент США.

Він вважає, що найближчі 30 днів будуть дуже непростими, тому важливо виконувати всі рекомендації щодо дистанціювання.

"Кожен із нас має зіграти свою роль у перемозі в цій війні. Кожен громадянин, сім’я і бізнес можуть допомогти зупинити вірус. Це наш спільний патріотичний обов'язок", – сказав Трамп.

На цьому самому брифінгу міністр охорони здоров'я США Алекс Азар повідомив, що щодня у країні тестують на коронавірус приблизно 100 тис. осіб.

Станом на 31 березня у США підтверджено більше ніж 160 тис. випадків інфікування коронавірусом, 3003 з них закінчилися летально, повідомив телеканал CNN. Країна посідає перше місце у світі за кількістю інфікованих.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса на 31 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 787 тис., із них понад 166 тис. одужали, а 37 829 осіб померли.