У США вирішили відмовитися від бренда "ескімо", який може принижувати ескімосів

У США вирішили боротися з неполіткоректним морозивом
Фото: depositphotos.com

Компанія Dreyer's, яка володіє правами на назву ескімо, долучилася до руху за недопущення расової нерівності. Поки невідомо, яку назву матиме один із найпопулярніших у США сортів морозива.

Американська кондитерська компанія Dreyer's змінить назву десерту ескімо, оскільки вона може принижувати жителів Крайньої Півночі. Про це 19 червня повідомив The Wall Street Journal із посиланням на главу відділу маркетингу компанії Елізабель Маркес.

Dreyer's долучається до руху за недопущення расової нерівності, сказала Маркес.

Поки невідомо, яку назву матиме бренд, запатентований 1922 року. Популярний десерт у вигляді ванільного морозива в шоколаді випускають у Штатах в обгортці із зображенням хлопчика в хутряному одязі – представника корінних народів Північної Америки.

Компанія Dreyer's придбала права на бренд 2007 року.

Корінні жителі арктичних регіонів Канади, Аляски, Гренландії та російської Чукотки називають себе інуїтами.

Як зазначає видання, цього тижня американські бренди Uncle Ben's та Aunt Jemima вирішили змінити свої логотипи, на яких зображено афроамериканців.

Понад 20 днів у США тривають маніфестації, пов'язані із загибеллю афроамериканця Джорджа Флойда під час затримання поліцейськими в Міннеаполісі. Один із правоохоронців майже 10 хвилин притискував його шию коліном до землі. Згідно з експертизою, Флойд помер від удушення.

Демонстранти валять пам'ятники історичним діячам, які, на їхню думку, були причетними до рабовласництва та расової дискримінації, а також вимагають реформувати поліцію.