У США заявили про успішне випробування вакцини від коронавірусу на людях

Фінальну стадію клінічних випробувань розпочнуть у липні
Фото: ЕРА

Американська біотехнологічна компанія Moderna завершила першу фазу клінічних випробувань вакцини від коронавірусу на людях.

У США заявили про успішне тестування вакцини проти коронавірусу на людях. Про це йдеться в заяві біотехнологічної компанії Moderna.

Першу фазу тестування розпочали у квітні. У ньому беруть участь добровольці віком від 18 до 55 років. Позитивні результати дослідження стосуються саме цієї фази.

У заяві компанії йдеться про те, що після вживання вакцини кількість антитіл у добровольців або перевищувала такий показник у крові тих, хто перехворів на коронавірус, або була на тому самому рівні.

Перша стадія показала, що препарат є безпечним, його переносять без ускладнень. У Moderna додали, що фінальну стадію клінічних випробувань розпочнуть у липні.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

Станом на ранок 19 травня в усьому світі коронавірусом заразилося 4 805 005 осіб. Жертвами COVID-19 стали 318 534 людини (+3 тис. за добу), одужало 1 787 527 осіб.

У ВООЗ вважають, що коронавірус становитиме серйозну загрозу, поки не винайдуть вакцину. На думку глави Європейського агентства лікарських засобів Марко Кавалері, у найкращому разі вакцина буде готовою наступного року.

15 травня американський президент Дональд Трамп говорив, що вакцина від коронавірусу може бути готовою до кінця року.