У США завдяки ДНК-експертизі розкрили вбивство дитини 38-річної давності

На момент розкриття злочину вбивця вже помер
Фото: depositphotos.com

У вересні 1982 року в американському місті Колумбус убили восьмирічну дівчинку, тоді злочину не розкрили. Завдяки сучасним технологіям особу вбивці встановили тільки цього року, чоловік до цього моменту вже помер.

Поліція американського міста Колумбус (штат Огайо) 26 червня повідомила, що розкрила вбивство восьмирічної дівчинки, яке сталося 1982 року. Про це повідомляє телеканал CNN.

Це стало можливим завдяки аналізу ДНК і подкасту, який відстежував історію розслідування справи.

20 вересня 1982 року Келлі Енн Проссер викрали в університетському районі Колумбуса, коли вона йшла додому зі школи. Два дні потому її тіло виявили на кукурудзяному полі в сусідньому окрузі Медісон. Було встановлено, що дитину побили, зґвалтували і задушили.

Правоохоронці розслідували справу, проте довести її до кінця так і не змогли. Через десятиліття поліція змогла назвати ім'я вбивці, хоча у 80-х роках його імені навіть не називали серед підозрюваних.

У березні цього року поліція звернулася до компанії Advance DNA, яка займається судово-медичною генеалогією. Там вивчили генетичний матеріал, отриманий відразу ж після вбивства, і виявили зв'язок з імовірним злочинцем через його троюрідних братів і сестер.

Убивцею виявився Гарольд Воррен Джарел, якого засудили за викрадення іншої восьмирічної дівчинки та який вийшов на волю в січні 1982 року – за вісім місяців до вбивства Келлі Енн Проссер.

На момент розкриття злочину Джарел був уже мертвий.