У Таїланді помер військовий водолаз, який брав участь у порятунку дітей із печери

Пошукова операція в печерному комплексі Тхам Луанг завершилася 10 липня 2018 року
Фото: ЕРА

Військовий дайвер Бейрет Бурерак помер від інфекції, якою заразився під час операції з порятунку дітей у затопленій печері на півночі Таїланду в липні 2018 року, повідомили у ВМС країни.

27 грудня в Таїланді помер військовий дайвер офіцер ВМС Бейрет Бурерак, який брав участь в операції з порятунку дитячої футбольної команди та її тренера із затопленої печери в липні 2018 року. Про це повідомила пресслужба військово-морських сил Таїланду у Facebook.

У релізі зазначено, що офіцер помер від зараження крові, яке з ним трапилося під час рятувальної операції. Він отримував медичну допомогу, однак лікування виявилося безуспішним, зазначили у ВМС.

Про яку саме інфекцію йдеться, військові не повідомили.

23 червня 12 дітей і їхній тренер під час екскурсії заблукали в печерному комплексі Тхам Луанг на півночі Таїланду. Дитячу команду виявило двоє британських дайверів 2 липня. Печеру було затоплено, діти і тренер перебували на невеликому сухому виступі.

6 липня загинув колишній військовий водолаз Самарн Кунан, який брав участь у порятунку.

За даними The Nation, 7 липня рятувальники пробурили понад 100 свердловин, щоб дістатися до дітей. Деякі з них – завглибшки до 400 метрів, водночас люди перебували на глибині приблизно 600 метрів.

8 липня в Таїланді розпочали рятувальну операцію. 10 липня вона успішно завершилася.