У Тбілісі поліція застосувала сльозогінний газ і гумові кулі проти учасників антиросійської демонстрації

Маніфестанти постраждали від сльозогінного газу
Фото: tavisupleba / Instagram

Учасники антиросійського й антиурядового мітингу, який відбувається у Тбілісі, дістало поранення, також повідомляють про 38 постраждалих поліцейських.

Поліція Грузії вдалася до силового розгону антиросійської й антиурядової маніфестації, яка 20 червня відбувається біля будівлі парламенту країни. Як повідомляє "1 канал" громадського телебачення Грузії, унаслідок сутичок із застосуванням сльозогінного газу поранено 14 демонстрантів.

Також повідомляють про 38 постраждалих правоохоронців.

"Эхо Кавказа" з посиланням на міністерство охорони здоров'я Грузії пише про 16 госпіталізованих демонстрантів.

За даними агентства "Новости-Грузия", спецпризначенці приблизно 20 разів вистрілили гранатами з перцевим газом. Окрім того, з огляду на одержані мітингувальниками ушкодження, поліцейські використовували гумові кулі.

Блогер Микола Левшиц написав у Telegram, що після спроби розгону на площі перед парламентом усе одно залишається приблизно 500 осіб.

У центрі Тбілісі 20 червня зібралося кілька тисяч людей, які вимагали відставки спікера парламенту, глав МВС та Служби держбезпеки. Люди вигукували антиросійські гасла.

Частина демонстрантів прорвалася в будівлю парламенту.

Приводом до початку маніфестацій у столиці Грузії став скандал на засіданні Міжпарламентської асамблеї православ'я. Її президент, російський комуніст Сергій Гаврилов вирішив вести засідання із крісла спікера грузинського парламенту. Опозиція зірвала роботу асамблеї і змусила російську делегацію поспіхом покинути Тбілісі.