У Туреччині повідомили, що військові взяли під контроль сирійське місто Рас-ель-Айн

Рас-ель-Айн населений переважно курдами
Фото: ЕРА

У межах операції "Джерело миру" турецькі війська взяли контроль над сирійським містом Рас-ель-Айн на сході від річки Євфрат. Представники курдських формувань цю інформацію заперечують.

Туреччина взяла під контроль місто Рас-ель-Айн, розташоване на схід від річки Євфрат у північно-східній Сирії. Про це сьогодні повідомила у своєму Twitter пресслужба міністерства національної оборони Туреччини.

Агентство Reuters зазначає, що "Сирійські демократичні сили" (курди) спростовують цю інформацію, а місто чинить опір.

У коментарі агентству представник турецької служби безпеки повідомив, що військові проводять перевірки в житлових районах. Вони також шукають міни.

Рас-ель-Айн населений переважно курдами.

9 жовтня президент Туреччини Реджеп Ердоган оголосив про початок воєнної операції "Джерело миру" на території Сирії. Збройні сили Туреччини спільно з підтримуваною Анкарою "Сирійською національною армією" почали операцію проти курдських формувань та "Ісламської держави". Спочатку турецькі бомбардувальники атакували позиції курдів, а потім турецька армія почала наземний наступ.

11 жовтня влада Туреччини оголосила про першого загиблого турецького військового і 277 "нейтралізованих терористів".

Євросоюз закликав Туреччину зупинити військову операцію.

Президент США Дональд Трамп назвав "поганою ідеєю" операцію Анкари. "Туреччина, член НАТО, вторглася у Сирію. Сполучені Штати не підтримують цієї атаки", – заявив Трамп. Перед початком операції глава Білого дому повідомив, що знищить економіку Туреччини, якщо та зробить щось, що, на його думку, виходить за рамки.

Мінфін США попередив Туреччину про санкції через воєнну операцію.

Сьогодні міноборони Туреччини повідомило про "ліквідацію 415 терористів".