У Туркменістані заборонили використання слова "коронавірус"

За даними влади Туркменістану, у країні не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом
Фото: depositphotos.com

Слово "коронавірус" не можуть більше використовувати засоби масової інформації Туркменістану, також його видалили з інформаційних брошур, присвячених охороні здоров'я.

Влада Туркменістану заборонила використання у країні слова "коронавірус". Про це 31 березня повідомляють "Репортери без кордонів".

Тепер це слово не можуть використовувати засоби масової інформації країни. Також його видалили з інформаційних брошур, присвячених охороні здоров'я, які поширюють у місцевих лікарнях, школах і на робочих місцях.

Окрім цього, жителі Туркменістану, які ходять вулицями в захисних масках або говорять про поширення коронавірусної інфекції, ризикують бути заарештованими.

За даними влади Туркменістану, у країні не зафіксовано жодного випадку зараження коронавірусом. Водночас "Репортери без кордонів" вважають, що введені заборони – це спроба приховати інформацію про COVID-19.

Спалах COVID-19 виник у грудні 2019 року в китайському Ухані. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 31 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 823 тис., із них понад 172 тис. одужало, а 39 545 осіб померли.