У Вірменії затримали російського військовослужбовця з військової бази в Гюмрі за підозрою в убивстві жінки

Влада Вірменії затримала російського військовослужбовця
Фото: ЕРА (архів)

Російського військового затримали за підозрою в жорстокому побитті 57-річної жінки, яка померла від травм дорогою до лікарні.

У Вірменії затримали військовослужбовця з російської військової бази в Гюмрі за підозрою в побитті до смерті місцевої жительки. Про це 11 грудня повідомили у прес-службі Генеральної прокуратури Вірменії виданню Aysor.am.

Кримінальну справу за фактом загибелі жінки порушили 3 грудня. За даними слідства, 57-річну жінку-двірника жорстоко побили вранці 2 грудня в районі Слободка в Гюмрі. Вона померла дорогою до лікарні від травм.

Вірменські ЗМІ повідомляли про ймовірну причетність до вбивства російського військовослужбовця. 3 грудня посольство Росії у Вірменії висловило щодо цього обурення.

"Викликає подив такий надзвичайно непрофесійний підхід до роботи з інформацією, коли, повністю ігноруючи презумпцію невинуватості, під "сенсаційними" заголовками тиражують неперевірені та непідтверджені дані. Така безвідповідальна поведінка... грає на руку тим силам, які хочуть вбити клин у стратегічні і традиційно дружні відносини між Вірменією та Росією", – ідеться в коментарі.

Це не перша резонансна справа, пов'язана з російськими військовими в Гюмрі. 12 січня 2015 року російський солдат Валерій Пермяков розстріляв з автомата вірменську сім'ю із шістьох осіб, зокрема піврічну дитину. У серпні 2015 року Гюмрінський гарнізонний військовий суд засудив Пермякова до 10 років колонії суворого режиму за дезертирство і розкрадання зброї. За рік суд у Вірменії засудив Пермякова до довічного ув'язнення. Відбуває покарання він у Росії.

У другому за величиною вірменському місті Гюмрі в межах міждержавної угоди між Москвою та Єреваном розміщена 102-га російська військова база. Чисельність особового складу бази – приблизно 5 тис. осіб, зазначає ТАСС. Згідно з підписаними угодами, російські військові перебуватимуть у Вірменії щонайменше до 2044 року.