Ураган "Доріан". Влада Флориди закликала жителів запастися їжею на тиждень

Флорида готується до урагану "Доріан"
Фото: ЕРА

Ураган "Доріан", який рухається до узбережжя штату Флорида, посилився до четвертої категорії з п'яти.

Губернатор штату Флорида Рон Десантіс закликав жителів підготуватися до наближення урагану "Доріан" і запастися їжею на тиждень. Про це 30 серпня повідомили на сайті губернатора.

"Час на підготування скорочується щогодини, до того ж ми досі точно не знаємо, де саме він зійшов на берег. У кожного має бути їжі, води і ліків на сім днів у межах підготування до цього шторму. Окрім того, всі жителі мають бути готовими до евакуації, якщо це буде потрібно", – заявив Десантіс.

Через наближення урагану президент США Дональд Трамп оголосив режим НС.

Приблизно 2,5 тис. військовослужбовців Національної гвардії Флориди мобілізовано, ще 1,5 тис. очікують відповідного наказу.

Сьогодні Національний центр США зі спостереження за ураганами на своїй сторінці у Facebook повідомив, що "Доріан" посилився до четвертої категорії з п'яти. Швидкість вітру сягає 209 км/год. Очікують, що у вихідні ураган досягне Багамських островів, а 2 вересня налетить на Флориду.

Через наближення урагану "Доріан" Трамп скасував візит до Польщі, де було заплановано його зустріч із президентом України Володимиром Зеленським.