В Алжирі скасували вибори президента через відсутність кандидатів

В Алжирі не вщухають політичні демонстрації
Фото: ЕРА

Конституційна рада Алжиру доручила тимчасовому виконувачу обов'язків президента Абделькадеру Бенсалаху призначити нову дату виборів.

Конституційна рада Алжиру скасувала президентські вибори, призначені на 4 липня, через відсутність кандидатів, повідомило видання El Khabar.

Тимчасовий виконувач обов'язків президента Абделькадер Бенсалах має призначити нову дату виборів.

"Конституція визнає, що завданням глави держави є організація виборів президента республіки. Необхідно створити умови для їх проведення, прозорості та нейтралітету, щоб зберегти конституційні інститути, здатні задовольнити надії народу", – ідеться в заяві Конституційної ради.

Із 1999 року Алжиром керував Абдельазіз Бутефліка. У 2019 році 82-річний президент оголосив про своє висунення на п'ятий строк, унаслідок чого у країні почалися масові протести. Зокрема, 1–2 березня було поранено 183 людей, одна померла.

11 березня Бутефліка заявив, що не піде на п'ятий президентський строк. Він пояснив це рішення віком і станом здоров'я.

Президент оголосив про відставку 2 квітня, за 26 днів до закінчення строку повноважень. Повноваження президента тимчасово прийняв Бенсалах. 9 квітня він оголосив про проведення виборів глави держави, призначивши їх на 4 липня.

Опівночі 26 травня сплив термін подавання заявок на участь у виборах президента Алжиру, однак жоден політик не зареєстрував своєї кандидатури.