В авіакатастрофі в Пакистані є ті, хто вижив

Літак упав на житловий квартал Карачі
Фото: EPA

За даними влади провінції Сінд, під час аварії літака Pakistan International Airlines вижило принаймні двоє людей. Серед них президент Bank of Punjab Зафар Масуд, його життю нічого не загрожує.

Під час аварії літака Pakistan International Airlines, яка сталася вдень 22 травня в Пакистані, вижило принаймні двоє людей. Про це розповів журналістам міністр інформації провінції Сінд Насір Шах Хусейн, повідомила газета Dawn.

Він сказав, що їх госпіталізовано. Інших подробиць посадовець не повідомив.

Серед тих, хто вижив, за даними телеканала Geo TV, – президент Bank of Punjab Зафар Масуд. Банкір перебуває в лікарні Darul Sehat Hospital у Карачі. У госпіталі розповіли журналістам, що життю Масуда нічого не загрожує. Він дістав переломи кісток стегна і ключиці. За даними телеканала, Масуд притомний і вже розмовляв із рідними телефоном.

Офіційний представник уряду провінції Сінд Муртаза Вахаб назвав у Twitter ім'я ще одного пасажира, який вижив, – це Мухаммад Зубаїр. Місцеві посадовці вже навідали Зубаїра в лікарні.

Газета Pakistan Today із посиланням на джерело повідомила, що вижив також очільник лахорської муніципальної організації Urban Unit Халід Шерділ.

Літак врізався в землю хвостовою частиною, і, за попередніми даними, в авіакатастрофі вижили ті, хто був у передніх рядах. У Масуда й Шерділа були місця 1C і 1F.

Літак Airbus A320-214 зазнав аварії вдень 22 травня. Він летів із Лахора в Карачі і впав за кілька кілометрів від аеропорту, у житловому кварталі Карачі. За даними місцевої влади, унаслідок авіакатастрофи пошкоджено кілька будинків, є постраждалі і, можливо, загиблі серед місцевого населення.

За попередніми даними, причиною авіакатастрофи стали технічні несправності. Телеканал Dunya News опублікував запис останньої розмови пілота. Він сказав диспетчеру, що "втратив двигун", після чого подав сигнал біди.

Скільки людей було на борту, досі невідомо. Газета Dawn і телеканал Geo TV повідомили, що їх було 98, Pakistan Today і Express Tribune – 99.

Шах сказав, що влада продовжує збирати дані про загиблих і постраждалих. За інформацією джерел Pakistan Today, в авіакатастрофі могло вижити до 40 осіб.