В Азербайджані медіа заборонили повідомляти про смерть журналістів та лікарів від COVID-19 – ЗМІ

В Азербайджані заразилося коронавірусною інфекцією понад 31 тис. осіб
Фото: depositphotos.com

Азербайджанським ЗМІ дали інструкції, що сайти, які публікують новини про смерть журналістів і лікарів від коронавірусу, каратимуть, повідомляє JAMnews.

В Азербайджані засобам масової інформації заборонили публікувати новини про смерть журналістів і лікарів від COVID-19. Про це повідомляє місцеве видання JAMnews, посилаючись на журналіста, який висловив бажання залишитися невідомим.

Співробітник ЗМІ розповів, що всередині редакцій поширили інструкцію, згідно з якою сайти, що публікують новини про смерть журналістів і лікарів від коронавірусу, каратимуть. Про заходи покарання поки що нічого не відомо.

Таке повідомлення з'явилося на тлі інформації, що головний редактор Громадського телебачення Азербайджану Амрах Фаганоглу помер від COVID-19. Спочатку новину про це поширив сам телеканал, слідом за ним про це написало багато азербайджанських сайтів, але трохи згодом новину видалили, зазначає JAMnews.

Станом на 29 липня, за даними американського Університету Джонса Гопкінса, в Азербайджані коронавірусною інфекцією заразилося понад 31 тис. осіб, із них 438 – померли.