В Індії на три тижні заборонили виходити з дому. Тепер через коронавірус на карантині третина населення планети

Моді у зверненні до нації: Це схоже на комендантську годину
Фото: EPA

Через спалах коронавірусної інфекції COVID-19 в Індії із 25 березня ввели жорсткі обмежувальні заходи: жителям дозволили покидати домівки тільки в разі гострої потреби. Отже, зараз у світі на карантині через коронавірус приблизно 2,5 млрд людей, порахував телеканал CNN.

Із 25 березня в Індії оголосили жорсткі карантинні заходи у зв'язку з поширенням коронавірусної інфекції, громадянам заборонили покидати домівки без потреби.

Про нові обмеження 24 березня в телезверненні до нації заявив прем'єр-міністр Індії Нарендра Моді, стенограму виступу опублікували на сайті політика.

"Сьогодні з опівночі всю країну буде повністю закрито. Щоб захистити країну й кожного її громадянина, сьогодні з опівночі набуде чинності повна заборона на вихід із домівок. Усі штати у країні, всі союзні території, кожен округ, кожен муніципалітет, кожне село, кожен населений пункт будуть в ізоляції. Це схоже на комендантську годину", – сказав він.

Моді повідомив, що карантин триватиме 21 день.

Прем'єр визнав, що країна зазнає економічних збитків через цей крок. Але врятувати життя людей – це обов'язок уряду, підкреслив він.

Моді закликав громадян залишатися вдома, щоб унеможливити ризик зараження, оскільки впоратися з епідемією не змогло багато західних країн, наприклад Італія і США, рівень медицини в яких вважають одним із найкращих у світі.

India Today пише, що під час карантину у країні і далі працюватимуть магазини, аптеки, лікарні й банки. Покидати домівки громадяни зможуть тільки в разі гострої потреби. За порушення карантину передбачено штраф або тюремний строк.

За даними станом на 24 березня, в Індії було зареєстровано 557 випадків інфікування коронавірусом, 10 осіб померли, повідомило видання Mint із посиланням на офіційну інформацію.

Населення Індії становить більш ніж 1,3 млрд жителів. Це друга за чисельністю населення країна у світі.

Після введення карантину в Індії, за підрахунками CNN, майже третина населення планети (приблизно 2,5 млрд) перебуватиме під обмеженнями, пов'язаними з коронавірусом. Ідеться про повний або частковий карантин, комендантську годину або деякі обмеження на пересування.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник у грудні 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса станом на 25 березня, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 424 тис., із них 18 947 померли, понад 109 тис. одужало.

В Україні, за інформацією МОЗ станом на 25 березня, кількість заражених коронавірусом становить 113 осіб, четверо з них померли.