В Ірані заявили, що засудили до смертної кари агента ЦРУ

У липні розвідка Ірану повідомила про арешт 17 шпигунів, які нібито працювали на ЦРУ
Фото: ЕРА

В Ірані засудили чотирьох обвинувачених у шпигунстві, одного з них – до смертної кари. Троє обвинувачених – іранці. Про громадянство четвертого обвинуваченого не повідомляють, представник суду назвав його агентом ЦРУ.

В Ірані заявили, що засудили до смертної кари агента ЦРУ, якого обвинуватили у шпигунстві. Про це повідомляє російська служба "Голосу Америки".

За словами представника суду Голамхоссейна Есмаїлі, 1 жовтня ще двох людей засудили до 10 років ув'язнення за тим самим обвинуваченням, а четвертий дістав 10 років в'язниці за шпигунство на користь Великобританії.

Есмаїлі наголосив, що засуджений до смерті вже подав прохання про перегляд вироку. Остаточне рішення ухвалить апеляційний суд Ірану.

У Тегерані не називають імені людини, яку вважають агентом ЦРУ. Водночас представник суду назвав імена двох іранців, яких обвинуватили в роботі на американську розвідку: Алі Нафріх і Мухаммед Алі Бабапур. За рішенням суду обидва повинні виплатити $55 тис., нібито отримані ними від ЦРУ.

В роботі на британські спецслужби звинуватили громадянина Ірану Мухаммеда Аміна Насаба.

У липні розвідка Ірану повідомила про арешт 17 шпигунів, які нібито працювали на ЦРУ. Чи є ці четверо тими, кого заарештували влітку, невідомо.

Представники США поки не прокоментували вироків іранського суду, зазначає "Голос Америки".