В Іспанії найменші добові втрати від коронавірусу за два місяці

В Іспанії фіксують спад захворюваності та смертності від коронавірусу
Фото: EPA

За інформацією міністерства охорони здоров'я Іспанії, від коронавірусної інфекції протягом минулої доби померло 102 людини.

В Іспанії зафіксовано найменші добові втрати від коронавірусної інфекції протягом останніх двох місяців, пише El Pais.

За даними міністерства охорони здоров'я Іспанії, впродовж останньої доби померло 102 людини (вчора було зареєстровано 138 летальних випадків). El Pais зазначає, що це мінімальна кількість померлих за день із 16 березня. Загальна кількість померлих від початку епідемії сягнула 27 563 (більше тільки у США, Великобританії та Італії).

Загалом коронавірус методом полімеразної ланцюгової реакції підтверджено у 230 698 осіб, зокрема у 539 – протягом останньої доби. 144 446 пацієнтів уже одужали. За цим показником країна посідає третє місце у світі після США і Німеччини.

Водночас влада королівства вважає, що насправді на коронавірусну інфекцію вже могло перехворіти приблизно 2,3 млн іспанців. За даними дослідження, яке стартувало наприкінці квітня, орієнтовно 26% інфікованих коронавірусом жителів країни були безсимптомними носіями.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією.

За даними американського Університету Джонса Гопкінса, у всьому світі коронавірусом інфікувалося більше ніж 4,57 млн осіб, понад 308 тис. із них померло, а 1,65 млн вилікувались.