В Іспанії через події в Каталонії скасували футбольний матч за участю "Барселони"

Ініціатором перенесення матчу стала "Барселона"
Фото: ЕРА

Футболісти іспанської команди "Лас-Пальмас" планували вийти з нашитими на формі прапорами Іспанії на матч проти "Барселони" у столиці Каталонії, де сьогодні намагаються провести референдум про незалежність регіону.

Футбольний поєдинок іспанського чемпіонату між "Барселоною" і "Лас-Пальмасом", який мав відбутися сьогодні у столиці Каталонії, перенесли через події навколо референдуму про незалежність. Про це повідомляє видання El Pais.

Ініціатором скасування матчу є "Барселона", яка не може гарантувати безпеку тих глядачів, які прийшли б на стадіон.

Стадіон, на якому мав відбутися футбольний матч, залишився закритим тоді, як уболівальників зазвичай починали пускати.

Видання зазначає, що федерація футболу Каталонії (FCF) вирішила припинити всі матчі під своєю юрисдикцією з 14.00, "щоб гарантувати порядок на змаганнях". Заплановані на сьогодні заходи скасували й інші спортивні федерації Каталонії.

Сьогодні на офіційному сайті "Лас-Пальмаса" з'явилася заява, що футболісти мають намір вийти на матч у футболках із вишитими на них прапорами Іспанії.

"Ми робимо це, щоб сказати світові, що нам боляче через те, що відбувається", – ідеться у зверненні.

Сьогодні влада іспанського регіону Каталонія намагається провести референдум про незалежність. Багато місцевих жителів вирушило на виборчі дільниці, більшість із яких виявилася заблокованою силами правопорядку.

Прем'єр Каталонії Карлес Пучдемон звинуватив іспанську поліцію в застосуванні гумових куль.

Спочатку в уряді Каталонії заявляли про 38 поранених, потім – про 337 постраждалих. За даними міністерства внутрішніх справ Іспанії, під час заворушень постраждало 11 правоохоронців.