В Ізраїлі Нетаньяху і Ганц домовилися про створення уряду

Нетаньяху і Ганц домовилися
Фото: ЕРА

В Ізраїлі буде сформовано уряд національної єдності, заявили чинний прем'єр Біньямін Нетаньяху і лідер опозиційного блоку "Кахоль Лаван" Бенні Ганц. Нетаньяху і Ганц змінюватимуть один одного на посту глави уряду і міністра оборони.

Увечері 20 квітня прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньяху і голова опозиційного блоку "Кахоль Лаван" Бені Ганц підписали угоду про створення уряду національної єдності, що поклало край політичній кризі у країні. Про це повідомляє видання Walla News.

Згідно з домовленостями, перші півтора року главою уряду буде Нетаньяху, після чого його змінить Ганц. Пост міністра оборони Ізраїлю перші півтора року обійматиме Ганц, після чого його змінить Нетаньяху.

Порядок роботи ротаційного уряду буде сформовано після підписання угоди між партіями "Лікуд" і "Кахоль Лаван".

Крім того, сторони погодили, що проведення законів про поширення ізраїльського суверенітету на частину Західного берега річки Йордан і деякі райони Юдеї та Самарії розпочнеться 1 липня. У "Кахоль Лаван" не буде права вето в цьому питанні.

В Ізраїлі вже рік триває політична криза. У країні протягом року тричі відбулися вибори – у квітні та вересні 2019 року, а також у березні 2020-го. За підсумками виборів жодній партії не вдалося створити коаліцію із 61 депутата, що дало б змогу сформувати уряд.