У Красносельському районі Москви після перемоги опозиції з муніципалітету звільнився весь апарат ради депутатів

Яшин: Жінка передпенсійного віку дивилася на мене переляканими очима і казала: "А ви точно не будете мене ображати?"
Фото: Мария ИстомИна / Facebook

Опозиційний політик Ілля Яшин повідомив, що "Единая Россия" влаштувала "невеликий саботаж", а на деяких співробітників натиснули, щоб вони відмовилися працювати.

Лідер руху "Солидарность", російський опозиційний політик Ілля Яшин повідомив, що після перемоги опозиції на муніципальних виборах у Красносельському районі Москви представники партії влади спробували влаштувати переможцям "невеликий саботаж". Про це політик написав у Facebook.

"Щойно ми очолили муніципалітет, звільнився весь апарат ради депутатів. Я ходив кабінетами зі зв'язкою ключів і згадував розповіді Бориса Нємцова про перші дні після розвалу радянської влади. Із Нижньогородської міськради тоді розбіглися всі співробітники, і він самотньо засідав у кабінеті, не відповідаючи на дзвінки з Москви. Я ось приблизно так само почувався", – розповів він.

Яшин зазначив, що не сумнівається, що принаймні на деяких співробітників натиснули, аби вони пішли з роботи.

"Наприклад, ми були дуже зацікавлені в тому, щоб залишилася на своєму місці радниця з організаційних питань, яка відповідала за діловодство. Я переконував її не звільнятися, використавши всю свою чарівність. Жінка передпенсійного віку дивилася на мене переляканими очима і казала: "А ви точно не будете мене ображати?". Навіть не уявляю, що їй там про мене наплели", – розповів він.

За словами опозиціонера, він переконав співробітницю і вона пообіцяла наступного дня вийти на роботу.

"Однак цього не сталося. На дзвінки не відповідає. Цього ж ранку охоронець бачив її в управі. Мабуть, перехопили і зробили якусь пропозицію, від якої вона не змогла відмовитися", – зазначив політик.

Опозиціонер додав, що саботаж створив проблеми в перші дні роботи.

"Але за тиждень ми зорієнтувалися, і від сьогодні в муніципальному окрузі у нас працює повноцінна команда. Узяли нормального діловода, знайшли доброго і досвідченого юриста, запросили бухгалтера, багато років працював із Нємцовим. Паралічу апарату, який нам явно намагалися влаштувати опоненти, не сталося", – запевнив він.

Яшин додав, що представники "Единой России" використовують "маленькі комсомольські хитрощі".

"Наприклад, перед першим засіданням ради депутатів єдинороси переконували нас не запрошувати багато людей. Мовляв, зал крихітний, ніхто не поміститься, адже ще й преса буде. Самі ж тихо домовилися з управою і в останній момент перенесли збори у великий зал, куди привели організовану групу своїх прихильників, які спробували влаштувати мені обструкцію", – розповів він.

Політик зазначив, що ставиться до цього спокійно.

"Единая Россия" в Красносельському районі вживається в роль опозиції. А опозиція має кусатися: це створює атмосферу нормальної політичної конкуренції. Тож молодці; сподіваюся, не здуються і продовжуватимуть у тому ж дусі", – підсумував він.

10 вересня більше ніж у 80 регіонах Росії пройшли місцеві вибори різного рівня. 11 вересня стало відомо, що в Красносельському районі Москви переміг рух "Солидарность", який здобув сім мандатів, а "Единая Россия" – три.

7 жовтня Яшина було обрано головою муніципального округу Красносельський.