В ООН заявили, що кількість жертв насильства в М'янмі може перевищувати 1 тис. осіб

Тільки за останні два тижні з М'янми до Бангладеша втекло 164 тис. мусульман рохінджа
Фото: ЕРА

Перевірити, скільки точно людей загинуло в М'янмі, Організація Об'єднаних Націй не може через відсутність доступу, сказала спеціальний доповідач ООН із прав людини в М'янмі Янгхі Лі.

Кількість жертв насильства в М'янмі може перевищувати 1 тис. осіб, повідомила спеціальний доповідач ООН із прав людини в М'янмі Янгхі Лі агентству AFP.

За її словами, більшість загиблих – представники народності рохінджа.

Агентство пише, що тільки за останні два тижні до Бангладеша втекло 164 тис. мусульман рохінджа.

За офіційними даними, загинуло 432 людей. Влада М'янми повідомляє, що із 25 серпня згоріло 6600 будинків мусульман рохінджа і 201 будинок людей, які не є мусульманами.

На думку Лі, ці цифри можуть бути заниженими. Вона наголосила, що ООН не може перевірити, скільки точно людей загинуло в М'янмі, через відсутність доступу.

Загострення в М'янмі почалися, після того як 25 серпня члени створеної у жовтні 2016 року "Армії порятунку рохінджа Ракхайн" провели скоординовану атаку на кілька поліцейських постів і базу м’янманської армії. Загинули 12 силовиків і 77 повстанців, писало місцеве видання The Financial Express. Після цього війська уряду М'янми почали антитерористичну операцію.

У підсумку із країни почали бігти представники народності рохінджа, повідомила представник управління верховного комісара ООН у справах біженців Вівіан Тан.