У підмосковній Балашисі евакуювали відділок поліції через муляж вибухівки – ЗМІ

Baza зазначає, що аміачна селітра була у відділку поліції з листопада 2018 року

Фото: bazabazon/608 / Telegram

За даними РЕН ТВ, відро з нітратом амонію, виявлене біля відділку поліції в підмосковній Балашисі, було муляжем, який використовують для навчань.

Біля входу у відділок поліції в підмосковній Балашисі виявили підозрілий предмет із дротами, будівлю евакуювали, повідомило 7 квітня "РИА Новости".

Як наголошують у Telegram Baza, біля відділку поліції виявили відро з нітратом амонію, або аміачною селітрою – вибуховою речовиною. Там само виявили мобільний телефон.

Відро евакуювали на безпечну відстань і вивезли для утилізації.

Baza також повідомляє, що аміачна селітра була у відділку поліції з листопада 2018 року.

"У мобільному телефоні, який було до неї під'єднано, є кілька викликів – перший від 23 листопада 2018 року, другий – від 25 листопада 2018-го... А після цього сніг засипав відро, зверху місцеві двірники накидали кучугуру, яка розтанула лише днями. До речі, першим помітив бомбу один із двірників ще раніше, але не надав їй значення, мовляв, справи поліцейські, не лізу. Сім-картку, знайдену в телефоні, зареєстровано на уродженця Киргизстану, але, за деякими даними, він уже покинув РФ", – ідеться в повідомленні.

Джерела РЕН ТВ зазначили, що підозрілий предмет – муляж, його використовували під час навчань. У прес-службі Головного управління міністерства внутрішніх справ у Московській області сказали "Дождю", що інформацію перевіряють.