Унаслідок теракту в Барселоні загинули і постраждали громадяни 24 країн

Унаслідок нападу загинуло 13 людей
Фото: ЕРА

Серед постраждалих є, зокрема, громадяни Франції, Німеччини, Іспанії, Нідерландів, Аргентини, Венесуели, Бельгії, Австралії, Угорщини, Перу, Румунії, Греції, Куби, Македонії, Китаю, Італії, Алжиру та РФ.

Унаслідок теракту в Барселоні загинули і дістали поранення громадяни 24 країн. Про це повідомляє BBC News із посиланням на владу Каталонії.

Раніше було відомо про громадян 18 країн.

Серед постраждалих є, зокрема, громадяни Франції, Німеччини, Іспанії, Нідерландів, Аргентини, Венесуели, Бельгії, Австралії, Угорщини, Перу, Румунії, Греції, Куби, Македонії, Китаю, Італії, Алжиру, РФ.

Le Figaro з посиланням на міністерство закордонних справ Франції пише, що внаслідок нападу постраждало 26 французів, 11 із них – у важкому стані.

У МЗС України попередньо повідомили, що українців серед постраждалих немає.

17 серпня на пішохідній вулиці Рамбла мікроавтобус в'їхав у натовп. За останніми даними, загинуло 13 людей, понад 100 постраждало.

Відповідальність за теракт на себе взяло угруповання "Ісламська держава".

Поліція Барселони заарештувала підозрюваного в скоєнні теракту Дрісса Укабіра, пізніше стало відомо, що правоохоронці застрелили одного з причетних.

Цього ж дня в каталонському місті Альканарі сталося два вибухи. Загинула одна людина, постраждало не менше ніж 10.

У ніч на 18 серпня в іншому каталонському місті – Камбрільс – під час спроби скоєння нового теракту постраждало сім осіб. Терористи спробували врізатися в пішоходів на машині Audi, однак по них поліція відкрила вогонь. Бойовики встигли поранити шістьох цивільних осіб та одного поліцейського.