Унаслідок теракту в Кенії загинув американський бізнесмен, який вижив під час теракту 11 вересня 2001 року в Нью-Йорку

Під час терактів 11 вересня 2001 року Шпіндлер запізнився на роботу
Фото: Jason Spindler / Facebook

11 вересня 2001 року американський бізнесмен Джейсон Шпіндлер запізнився на роботу, що врятувало йому життя, коли в Нью-Йорку стався теракт. Він загинув 15 січня 2019 року в Кенії внаслідок атаки на готельний комплекс.

Унаслідок теракту в Кенії 15 січня загинув американський бізнесмен Джейсон Шпіндлер, який вижив під час теракту у США 11 вересня 2001 року. Про це повідомляє канал CNN.

Шпіндлер був засновником, генеральним директором і керівним директором I-DEV International – фірми з консультування в галузі інвестицій, яка підтримує бізнес на ринках, що розвиваються. Батьки бізнесмена розповіли, що наступного тижня йому мав виповнитися 41 рік, у Найробі він був через роботу.

Мати загиблого Сара Шпіндлер повідомила, що 11 вересня 2001 року він запізнився на роботу і це врятувало йому життя, коли в Нью-Йорку стався теракт. У момент падіння вежі він виходив із метро.

Озброєні бойовики напали на п'ятизірковий готель DusitD2 в Найробі 15 січня. Напад почався з вибуху трьох автомобілів, припаркованих біля банку, та активації смертником вибухівки біля входу в DusitD2. Після цього стався напад озброєних людей на сам готель. Президент Кенії заявляв, що всіх нападників знищено. Загинула щонайменше 21 людина. Відповідальність за атаку взяло на себе радикальне угруповання "Аш-Шабаб".

11 вересня 2001 року терористи-смертники захопили чотири літаки в небі над США. Два лайнери терористи скерували у вежі-близнюки Всесвітнього торгового центру в Нью-Йорку, третій – у будівлю Пентагону. Четвертий літак розбився в полі у штаті Пенсильванія, коли пасажири спробували відбити борт у терористів.

Безпосередню участь у скоєнні терактів брало 19 членів терористичної організації “Аль-Каїда“. Жертвами терактів стали 2977 осіб: 246 пасажирів і членів екіпажів літаків, 2606 людей загинули в Нью-Йорку (в будівлях торгового центру й на землі), 125 – у будівлі Пентагону.