Уболівальники ЦСКА готують колективний позов до влади Рима через аварію ескалатора в метро

Інцидент стався 23 жовтня
Фото: ЕРА

У клубі вболівальників російського футбольного клубу ЦСКА Red-Blue World повідомили, що російські вболівальники, які постраждали в метро Рима, не стрибали на ескалаторі, а сам він в аварійному стані вже два роки.

Клуб уболівальників російського футбольного клубу ЦСКА Red-Blue World повідомив про підготування колективного позову до влади Рима через аварію на ескалаторі метро. Про це йдеться на сайті клубу.

У заяві наголошують, що інформація офіційних осіб і ЗМІ Італії про те, що інцидент стався з провини п'яних російських уболівальників, є брехнею.

Зі слів свідків, жодних "танців, стрибків і бардака" на ескалаторі не було. У клубі посилаються на публікацію італійського агентства ANSA, яке пише, що ескалатор із 2016 року в аварійному стані.

"Для подання колективного позову на адресу римської сторони просимо всіх постраждалих звернутися в клуб уболівальників, а також обов'язково зберігати всі довідки та виписки, які ви отримали чи ще отримаєте під час лікування; усі документи, у яких вказано та описано, які травми дістали і що зроблено з боку медичних установ", – зазначили в Red-Blue World.

23 жовтня посольство РФ в Італії повідомило, що під час аварії на ескалаторі в Римі постраждало до 30 вболівальників російського ЦСКА.

Один із потерпілих утратив ногу.

Мер Рима Вірджинія Раджі повідомила, що вболівальники московського ЦСКА "стрибали і танцювали" на ескалаторі в римському метро перед тим, як він вийшов із ладу.

Глава МВС Італії Маттео Сальвіні також звинуватив п'яних російських уболівальників у поломці ескалатора в римському метро.

Голова департаменту консульського забезпечення Міністерства закордонних справ України Василь Кирилич заявив, що внаслідок аварії постраждало четверо українців.