Великобританія звернеться до РФ щодо екстрадиції двох підозрюваних в отруєнні Скрипалів росіян – The Guardian

У березні "Новачком" було отруєно екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію
Фото: ЕРА

Після тривалого розслідування отруєння колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля і його дочки в Солсбері правоохоронці Великобританії зібрали відомості про двох росіян, імовірно, причетних до злочину, пише The Guardian.

Великобританія може звернутися до РФ стосовно екстрадиції двох росіян, підозрюваних в отруєнні нервово-паралітичним агентом "Новачок" чотирьох осіб у Солсбері й Еймсбері. Про це повідомляє The Guardian із посиланням на джерела у британському уряді та службі безпеки.

Таке рішення ухвалили після місяців ретельного розслідування, яке здійснювали сотні правоохоронців і представники спецслужб.

Під час розслідування було зібрано відомості про двох підозрюваних росіян із моменту їхнього прибуття до Великобританії до моменту виїзду.

У березні "Новачком" було отруєно екс-полковника ГРУ Сергія Скрипаля та його дочку Юлію, захворів також поліцейський Нік Бейлі, який працював на місці інциденту.

У червні після отруєння "Новачком" були госпіталізовано мешканців Еймсбері Чарлі Роулі та Дон Стерджесс. Усі постраждалі, окрім Стерджесс, вижили.

Слідство не вважає інцидент із Роулі і Стерджесс спланованим замахом. Роулі повідомив слідчим, що знайшов флакон із рідиною, вирішив, що це парфуми, і дав його Стерджесс. Та нанесла рідину собі на обличчя і зап'ястя.

Лондон стверджує, що "Новачок" розробили в Росії. Москва цю інформацію заперечує.