Гелікоптер із триколором завис над меморіалом Нємцова на мосту біля Кремля та збив повітряним потоком квіти. Відео

Шнейдер: Удалося зняти на відео, що відбувається з меморіалом, коли над ним зависає вертоліт із триколірним забарвленням борту
Фото: Михаил Шнейдер / Facebook

Гелікоптер із триколірним забарвленням 28 липня завис над меморіалом убитого політика Бориса Нємцова на мосту біля Кремля та збив повітряним потоком квіти та портрети. Відповідне відео опублікував у Facebook російський політик, співголова московського відділення партії ПАРНАС Михайло Шнейдер. "Удалося зняти на відео, що відбувається з меморіалом, коли над ним зависає вертоліт із триколірним забарвленням борту. Хто ними літає – бог знає. Різне базікають, але я ледве вірю, ніби той, про кого кажуть, що він і є Росією, дозволяє собі такі дрібні капості. Повисівши та зробивши свою капосну справу, пташка перелетіла через стіну", – написав Шнейдер.

Нємцова було застрелено в районі московського Кремля пізно ввечері 27 лютого 2015 року.

У вересні 2016 року влада Москви, посилаючись на чинне законодавство, відмовилася встановлювати пам'ятну дошку на місці вбивства політика. На місці загибелі Нємцова було організовано меморіал, який неодноразово руйнували комунальники. 

У березні 2018 року на будинку Нємцова на вулиці Мала Ординка в Москві встановили пам'ятну дошку

На честь Нємцова назвали площу в районі російської дипмісії у Вашингтоні та сквер навпроти посольства Росії у Вільнюсі.

У Києві ім'ям Нємцова планують назвати сквер біля посольства РФ