Вибори глави Консервативної партії Великобританії. Після третього туру вибув ще один кандидат

Стюарт заявив, що не стане працювати в кабінеті прем'єра Джонсона
Фото: ЕРА

Міністр із питань міжнародного розвитку Рорі Стюарт покинув перегони претендентів на посаду лідера торі і майбутнього прем'єр-міністра Великобританії.

19 червня відбувся третій тур виборів лідера керівної Консервативної партії Великобританії, за його підсумками в перегонах залишилося четверо претендентів. Про це повідомляє ВВС.

Припинив боротьбу міністр із питань міжнародного розвитку Рорі Стюарт, який набрав менше від усіх голосів членів парламенту від торі – 27. Це на 10 голосів менше, ніж у нього було у другому турі.

Інші претенденти продемонстрували такі результати: колишній міністр закордонних справ Великобританії Борис Джонсон – 143 голоси, нинішній глава МЗС Джеремі Гант – 54, міністр із питань навколишнього середовища Майкл Гоув – 51, глава міністерства внутрішніх справ Саджид Джавід – 38 голосів.

Стюарт заявив, що не стане працювати в кабінеті міністрів, якщо його очолить Джонсон, оскільки у них значні розбіжності в поглядах на методи Brexit.

Четвертий тур голосування відбудеться 20 червня. Коли претендентів залишиться двоє, лідера Консервативної партії – а як наслідок, нового прем'єра – обиратимуть усі члени партії Великобританії.

7 червня Тереза Мей пішла у відставку з посади прем'єр-міністра Великобританії. Вона залишиться на посаді голови британського уряду й виконуватиме обов'язки керівника Консервативної партії, поки не оберуть нового лідера.