Від ран помер офіцер, який перебував разом із загиблим у Сирії генералом Асаповим

Федянін брав участь у параді Перемоги в Москві (на фото поруч із російським президентом Володимиром Путіним)
Фото: severpost.ru

У московському госпіталі імені Бурденка помер полковник Валерій Федянін, який був поруч із генерал-лейтенантом Валерієм Асаповим у мить його смерті в сирійському Дейр-ез-Зорі.

У госпіталі Бурденка в Москві помер командир 61-ї бригади морської піхоти Північного флоту полковник Валерій Федянін, якого поранили в Сирії. Про це повідомляє мурманське видання "Без формата.RU".

Федянін помер від ран, несумісних із життям. За даними видання, у Сирії він підірвався на фугасі.

За даними Deita.ru, Федянін перебував разом із генерал-лейтенантом Валерієм Асаповим, якого вбили в Сирії 24 вересня, і постраждав унаслідок того ж обстрілу.

За даними міністерства оборони Росії, Асапов потрапив під мінометний обстріл, коли перебував на командному пункті, де "надавав допомогу сирійським командирам в управлінні операцією з визволення Дейр-ез-Зора".

Військовий конфлікт у Сирії триває із 2011 року. У бойових діях беруть участь урядові війська, опозиціонери, радикальні ісламісти, курди та інші сили. Значну частину Сирії контролюють бойовики ІДІЛ. У вересні 2015 року до конфлікту приєдналася Росія, яка підтримує президента Сирії Башара Асада.