Видання "Сноб" видалило із сайта лист російського драматурга Вирипаєва на підтримку Серебренникова

Вирипаєв: У нас є рік, щоб спробувати максимально знизити рейтинг Путіна
Фото: Иван Вырыпаев / "ВКонтакте"

У своєму листі до діячів культури російський драматург Іван Вирипаєв закликав напередодні виборів максимально послабити авторитет президента РФ Володимира Путіна у зв'язку з переслідуванням режисера Кирила Серебренникова.

Російське видання "Сноб" видалило зі свого сайта лист російського драматурга Івана Вирипаєва на захист режисера Кирила Серебренникова, якого суд відправив під домашній арешт.

Директор видання із зовнішніх комунікацій Ксенія Чудінова в коментарі телеканалу "Дождь" розповіла, що юристи перевіряють лист "на законність". Вона додала, що не може поки сказати, який саме уривок із документа привернув увагу юристів.

У своєму листі Вирипаєв закликав діячів культури напередодні виборів максимально послабити авторитет президента РФ Володимира Путіна у зв'язку з переслідуванням режисера Серебренникова.

"У нас є рік, щоб спробувати максимально знизити його рейтинг, а головне – його авторитет і авторитет усієї цієї керівної ідеології", – написав режисер.

Лист Вирипаєва нині опубліковано на сайті Спілки кінематографістів і професійних кінематографічних організацій та об'єднань Росії.

У травні 2017 року в Слідкомі РФ повідомили, що керівництво "Седьмой студии" підозрюють у розкраданні приблизно 200 млн руб. ($3,5 млн) у період із 2011-го до 2014 року. У квартирі Серебренникова провели обшуки. Режисер після цього заявив, що він "шокований і здивований".

Головне управління з розслідування особливо важливих справ Слідчого комітету Росії затримало Серебренникова в ніч на 22 серпня. Його обвинувачують в організації розкрадання не менше ніж 68 млн руб. (приблизно $1,15 млн), виділених у 2011–2014 роках на реалізацію проекту "Платформа".

За словами режисера, обвинувачення проти нього абсурдні, тому що проект "Платформа" було реалізовано саме за ті гроші, які виділила держава.

23 серпня Басманний суд Москви відправив Серебренникова під домашній арешт.