Стався масовий збій у роботі найбільших російських банків

У Росії не можуть розплачуватися карткою "Сбербанка" в кількох торгових точках
Фото: pixabay.com

Збій в обслуговуванні банківських карток стався через проблеми у російського "Сбербанка", повідомило джерело "Ведомостей".

У Росії під час обслуговування банківських карток "Сбербанка", "Райффайзен Банка", "ЮниКредит Банка", банку "Открытие" і "Промсвязьбанка" стався масовий збій, повідомила газета "Ведомости".

За інформацією видання, збій стався приблизно о 17.00 9 червня. Кореспондент "Ведомостей" не зміг розплатитися карткою "Сбербанка" в кількох торгових точках.

Співробітники кол-центру "Сбербанка" підтвердили виданню, що є проблеми з роботою карток "у всіх каналах обслуговування".

Автовідповідач на гарячій лінії "Газпромбанка" також повідомив, що "можливі проблеми на боці "Сбербанка" під час проведення операцій із пластиковими картками у пристроях цього банку".

У кол-центрі "Альфа-Банка" "Ведомостям" повідомили, що платежі за картками тимчасово не проходять, оскільки у "Сбербанка" є проблема зі списанням платежів. У "ВТБ 24" також заявили про призупинення роботи pos-терміналів із технічних причин.

Джерело видання на російському платіжному ринку розповіло, що проблема пов'язана лише з роботою "Сбербанка". Однак "Райффайзен Банк", "ЮниКредит Банк", "Открытие" і "Промсвязьбанк" кажуть, що також мають внутрішні проблеми.