"Відсидів 3,5 роки від дзвінка до дзвінка". Навальний повідомив, що 29 червня його брат виходить на волю

Олега Навального засудили у грудні 2014 року
Фото: Олег Навальный / Facebook

Брат російського опозиціонера Олексія Навального Олег пожартував, що "не перешкоджатиме" тим, хто захоче його зустріти біля виправної колонії №5 у селищі Наришкіно Орловської області.

Російський опозиціонер Олексій Навальний повідомив в Instagram, що 29 червня його молодший брат Олег, який відбуває термін у справі "Ів Роше", має вийти на волю.

"Незважаючи на те, що навіть Європейський суд [із прав людини] визнав вирок незаконним, а всю справу сфабрикованою, Олег відсидів 3,5 роки "від дзвінка до дзвінка". Це були непрості для нього роки: постійні ШІЗО, суворі умови тримання, а наприкінці й зовсім "приміщення камерного типу". Але чувак завжди зберігав гідність та оптимізм", – зазначив політик.

Олег Навальний уже пожартував у Facebook, що "не перешкоджатиме" тим, хто захоче його зустріти біля виправної колонії №5 у селищі Наришкіно Орловської області.

Наприкінці грудня 2014 року Замоскворецький суд засудив Олексія Навального до трьох із половиною років позбавлення волі умовно, а Олега до такого самого терміну реального ув'язнення. Їм інкримінували розкрадання 26 млн руб. (€386,4 тис.) у компанії "Ів Роше" і ще 4 млн руб. (€59,4 тис.) у "Многопрофильной процессинговой компании".

У жовтні 2017 року Європейський суд із прав людини визнав несправедливим суд щодо Навальних і зобов'язав РФ виплатити їм понад €80 тис. компенсації.