Військова прокуратура Лівії видала ордер на арешт маршала Хафтара

Хафтар був соратником Каддафі
Фото: ЕРА

Військова прокуратура Лівії санкціонувала арешт Хафтара та шістьох його підлеглих. Їх обвинувачують в авіанальотах на аеропорт і житлові квартали Триполі.

Військова прокуратура Лівії видала ордер на арешт маршала Халіфи Хафтара, який веде наступ на столицю країни Триполі. Про це повідомляють у Twitter визнаного міжнародною спільнотою уряду національної згоди Лівії.

Військова прокуратура санкціонувала арешт Хафтара та шістьох його підлеглих. Їх обвинувачують в авіанальотах на аеропорт і житлові квартали в лівійській столиці, повідомляє видання Libya Observer.

Після повалення у 2011 році режиму Муаммара Каддафі було створено новий уряд, проте у 2014 році він розколовся, й у Лівії почалися бойові дії між двома адміністраціями-конкурентами. Одна з них – міжнародно визнаний уряд національної єдності (УНЄ), який контролює Триполі, друга – "тобруцький уряд", прибічником якого є маршал Хафтар.

75-річний Хафтар – колишній соратник Каддафі.

5 квітня 2019 року сили Хафтара взяли під контроль колишній міжнародний аеропорт Триполі недалеко від столиці країни. Рада Безпеки ООН закликала Хафтара негайно зупинити наступ на Триполі. 6 квітня бойова авіація УНЄ завдала авіаударів по зайнятих напередодні хафтарівцями районах.

7 квітня міністерство охорони здоров'я уряду у Триполі завило, що 21 людина загинула і не менш як 27 було поранено під час боїв в околицях лівійської столиці між лівійською національною армією під командуванням Хафтара й силами міжнародно визнаного уряду національної єдності, який контролює столицю.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров'я, жертвами боїв між повстанцями Хафтара й силами УНЄ стало понад 200 осіб, ще не менш ніж 900 дістало поранення. За інформацією Міжнародної організації з міграції (IOM), понад 25 тис. осіб були змушені покинути свої домівки.