Влада Інгушетії пообіцяла не застосовувати сили до учасників мітингу проти передавання земель Чечні

Із понеділка акція протесту в Інгушетії дістане схвалення влади
Скріншот: Усы Пескова / Facebook

Представник духовенства Ахмед Барахоєв заявив, що з 8 жовтня акція протесту в Інгушетії матиме легітимний характер.

До учасників мітингу у Магасі проти угоди про кордон між Інгушетією та Чечнею не будуть застосовувати сили. Про це 6 жовтня повідомив представник духовенства Ахмед Барахоєв, який брав участь у переговорах, пише "Интерфакс".

Барахоєв розповів, що влада пообіцяла не застосовувати сили до мітингувальників. Окрім того, за його словами, з понеділка акція матиме легітимний характер і дістане схвалення влади.

Переговори відбувалися за участю релігійного діяча Магомеда Хаштирова, громадського діяча Муси Мальсагова, голови ради тейпів Інгушетії Малсага Ужахова, представника МВС Росії, прокурора і головного федерального інспектора Рашида Ошнокова.

26 вересня лідери Чечні та Інгушетії Рамзан Кадиров і Юнус-Бек Євкуров підписали угоду про кордон між республіками. Підписання угоди про закріплення адміністративної межі між регіонами, якої не було чітко встановлено з часів розпаду Чечено-Інгуської АРСР у 1991 році, відбулося на тлі протестів.

За даними "Интерфакса", Чечні перейшла частина Надтеречного району Інгушетії і гірничо-лісиста місцевість, а Інгушетії – територія на кордоні з Малгобецьким районом.

4 жовтня більш ніж 6000 людей прийшло до парламенту Інгушетії у столиці республіки Магасі. Протестувальники заявили, що такі питання необхідно вирішувати на референдумі. Під час акції силовики почали стріляти у повітря.