Влада Китаю заявила, що розслідування стосовно колишнього глави Інтерпола розпочали "через його норовливість"

Влада Китаю підозрює колишнього главу Інтерполу Мена Хунвея в корупції
Фото: ЕРА

Китайська влада заявила, що колишній глава Інтерполу Мен Хунвей сам накликав на себе проблеми.

Влада Китаю підозрює колишнього главу Інтерполу Мена Хунвея в корупції та інших злочинах. Про це повідомило 8 жовтня агентство Associated Press із посиланням на міністерство національної безпеки Китаю.

В уряді Китаю заявили, що розслідування проти Хунвея почали "через його норовливість", а чиновник "сам накликав на себе проблеми". Голова партійного комітету міністерства громадської безпеки КНР Чжао Кечжі обговорив затримання Хунвея з іншими представниками комітету.

Мен Хунвей очолив Інтерпол у листопаді 2016 року. До цього він був заступником міністра громадської безпеки КНР.

Глава організації, який проживає у французькому Ліоні (саме там розташована штаб-квартира Інтерполу), полетів на батьківщину, у Китай, 29 вересня. Відтоді і до моменту подання заяви про відставку він не виходив на зв'язок. Поліція Франції почала розслідування у зв'язку зі зникненням Мена Хунвея. Інтерпол надіслав офіційний запит владі КНР із вимогою надати інформацію про керівника організації.

7 жовтня влада Китаю заявила, що підозрює Мена Хунвея у порушенні закону. Наразі він перебуває під контролем у зв'язку з розслідуванням нового антикорупційного органу країни. Який саме закон порушив Хунвей, у Китаї не уточнили. Цього самого дня глава Інтерполу подав заяву про відставку.