Влада РФ повідомила про ліквідацію пожежі на військових складах у Красноярському краї

Жителі Ачинська кілька днів спостерігали за вибухами на складах боєприпасів
Фото: ЕРА

Кількість постраждалих унаслідок пожежі та вибухів на складах під Ачинськом сягнула 25, одна людина загинула.

Пожежу на військових складах під Ачинськом Красноярського краю, яка виникла після вибухів боєприпасів, ліквідували. Про це 11 серпня повідомив журналістам голова крайового управління МНС Росії Ігор Лісін, інформує ТАСС.

Також, за його словами, завершено роботи з розмінування відрізка залізниці, яка проходить поруч зі складами. Рух поїздів може бути відновлено, уважають у МНС РФ. За даними агентства, через НП поїзд №67 Абакан – Москва 10 серпня прибув до Новосибірська з майже 15-годинним запізненням.

Кількість постраждалих від другої серії вибухів зросла з дев'ятьох до 12; усі постраждалі – жителі селища Кам'янка.

5 серпня на території військової частини у Красноярському краї спалахнула пожежа у сховищі порохових зарядів до артилерійських боєприпасів, почалися вибухи. Через це проводили евакуацію жителів чотирьох населених пунктів. У міноборони РФ причиною вибухів назвали людський фактор. За даними Слідчого комітету Росії, унаслідок вибухів загинула одна людина, 13 – постраждало.

9 серпня на складі під Ачинськом після влучання блискавки у стелаж із боєприпасами почалася нова пожежа, почали детонувати снаряди, які не розірвалися.