Влада Великобританії до жовтня продовжила виплату компенсацій через коронавірус

Уряд Великобританії спрямує £14 млн на виплати громадянам, які втратили роботу
Фото: EPA

У Великобританії компенсації за втрату роботи через COVID-19 беруть отримують 7,5 млн осіб. До жовтня вони продовжать отримувати 80% своєї щомісячної заробітної плати, у розмірі до £2,5 тис., повідомив міністр фінансів країни Ріші Сунак.

Уряд Великобританії продовжив до кінця жовтня виплати компенсацій зарплат працівникам, які тимчасово залишилися без роботи через коронавірусну інфекцію COVID-19. Про це 12 травня заявив міністр фінансів країни Ріші Сунак, повідомляє BBC.

За його словами, наразі в системі з виплат компенсацій бере участь чверть робочої сили, це 7,5 млн осіб, на що передбачено £14 млн.

Сунак підтвердив, що співробітники продовжать отримувати 80% своєї щомісячної заробітної плати, у розмірі до £2,5 тис. 

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня 2020 року Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, загальна кількість інфікованих у світі перевищила 4,23 млн осіб, із них понад 289 тис. померло, 1,48 млн одужали.

У Великобританії від початку спалаху пандемії інфіковано 227 736 осіб, 32 769 померли, 1018 одужали.

Сполучене Королівство посідає друге місце у світі за кількістю померлих після США і третє – за кількістю хворих (після США та Росії).

Прем'єр-міністр Великобританії Борис Джонсон 10 травня оголосив про попередні плани щодо виходу з карантину. Із 13 травня знято всі обмеження на заняття спортом на свіжому повітрі, а також на відвідування парків та скверів. Також роботодавцям наказано "активно заохочувати" вихід працівників на роботу, якщо працювати з дому не є можливим.