ВООЗ заявила, що через посилки з Китаю не можна заразитися коронавірусом 2019-nCoV

Новий коронавірус почав поширення із Китаю
Фото: EPA

Коронавіруси не виживають довго на таких об'єктах, як листи або пакети, повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я.

Новим коронавірусом 2019-nCoV не можна заразитися через посилки з Китаю. Про це у Twitter 1 лютого повідомила Всесвітня організація охорони здоров'я.

"Чи безпечно отримувати листа або посилку з Китаю? Так, це безпечно. Люди, які отримують посилки з Китаю, не ризикують заразитися 2019-nCoV. З попереднього аналізу ми знаємо, що коронавіруси не виживають довго на таких об'єктах, як листи або пакети", – ідеться в повідомленні.

Про безпеку посилок із Китаю в коментарі виданню "ГОРДОН" 27 січня повідомляв генеральний директор "Укрпошти" Ігор Смілянський. Компанія заявляла, що ВООЗ поки не видавала рекомендацій обмежувати переміщення вантажів через кордон.

Уперше новий тип коронавірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили 31 грудня 2019 року в китайському місті Ухань. Початкові симптоми захворювання – підвищена температура і кашель.

30 січня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила спалах коронавірусу 2019-nCoV медичною надзвичайною ситуацією, що має міжнародне значення.

Станом на 2 лютого кількість підтверджених випадків зараження новим коронавірусом у Китаї досягла 14,3 тис., загинуло 304 людини.

Як повідомили у Всесвітній організації охорони здоров'я, випадки зараження також підтверджено у США, Канаді, Японії, Австралії, Фінляндії, Швеції, Німеччині, Італії, Франції, Іспанії, Великобританії, Росії, Південній Кореї, Малайзії, В'єтнамі, Камбоджі, Таїланді, Сінгапурі, Шрі-Ланці, Індії, Непалі, ОАЕ та на Філіппінах. В Україні підтверджених випадків захворювання немає, зазначили в МОЗ.