ВПС США заявили, що у Філіппінському морі есмінець РФ здійснив небезпечний маневр щодо американського ракетного крейсера

Американські військові назвали дії росіян "небезпечними і непрофесійними"
Фото: navy.mil

Дії російського корабля змусили ракетний крейсер USS Chancellorsville маневрувати, щоб уникнути зіткнення, заявили у ВПС США.

7 червня у Філіппінському морі російський есмінець "Удалой 572" здійснив небезпечний маневр проти ракетного крейсера USS Chancellorsville, наблизившись до нього на відстань 1530 метрів і поставивши під загрозу безпеку американського екіпажу корабля, заявила прес-служба 7-го флоту США.

"На той час, коли на USS Chancellorsville проводили посадку вертольота і корабель рухався стабільним курсом із постійною швидкістю, російський корабель DD572 провів маневр, рухаючись позаду праворуч від Chancellorsville, прискорився і наблизився на небезпечну відстань 50100 футів. Ця небезпечна дія змусила USS Chancellorsville перевести всі двигуни на повний задній хід і провести маневр, щоб уникнути зіткнення", – ідеться в повідомленні ВМС США.

Американські військові назвали дії росіян "небезпечними і непрофесійними", які не відповідають Міжнародним правилам запобігання зіткненням на морі, а також морським звичаям, визнаним на міжнародному рівні.

Військові США опублікували на YouTube відео інциденту.

Відео: U.S. Navy / YouTube