ВВС подала скаргу в МЗС Росії у зв'язку з витоком персональних даних журналістів, які працюють у РФ

ВВС зазначає, що не публікувала списку журналістів телерадіомовної корпорації у відкритому доступі
Фото: ЕРА

Публікація у відкритому доступі даних про журналістів "Британської телерадіомовної корпорації" (ВВС), які працюють у РФ, може становити загрозу для їхньої безпеки, заявив глава Всесвітньої служби ВВС Джеймі Ангус.

"Британська телерадіомовна корпорація" (ВВС) подала скаргу в міністерство закордонних справ Росії у зв'язку з публікацією у відкритому доступі персональних даних співробітників корпорації, які працюють у РФ, повідомили на сайті ВВС 29 грудня.

У корпорації зазначають, що 25 грудня сайт pikabu.ru, сайт segodnya.ru, а також спільнота "ВКонтакте" під назвою "За Матушку – Россию"  опублікували список 44 співробітників "Русской службы ВВС", зокрема їхні повні імена і фотографії.

Сайт segodnya.ru назвав цей список "Наш ответ Чемберлену". Там заявили, що це відповідь на опублікований 23 грудня в газеті Sunday Times список восьми співробітників британського відділення російського пропагандистського ресурсу Sputnik із зазначенням їхніх посад.

ВВС підкреслює, що не публікувала списку журналістів телерадіомовної корпорації у відкритому доступі. Зазначається, що після публікації даних про співробітників Sputnik представниця МЗС Росії Марія Захарова заявила, що російські дипломати "розробляють питання контрзаходів".

Як заявив глава "Всесвітньої служби ВВС" Джеймі Ангус, телерадіомовна корпорація завжди працювала у РФ відповідно до російського законодавства і сумлінно дотримувалася правил ліцензування та отримання акредитацій.

За його словами, ВВС "особливо турбує те, що особисті дані співробітників, які було надано російській владі у межах законної діяльності, розкрито у такий спосіб".

Він додав, що телерадіомовна корпорація просить РФ розслідувати цю подію, "яка не може не викликати тривоги" через загрозу безпеці журналістів.

Речник президента Росії Дмитро Пєсков заявив 29 грудня, що Кремль не схвалює публікації списку журналістів ВВС, що працюють в Росії, але ставиться "із розумінням".