Через коронавірус Японія заборонила в'їзд з України та ще 13 країн

Громадяни Японії можуть повертатися на батьківщину, але мають здавати тести на коронавірус і самоізолюватися
Фото: EPA

Японія розширила список країн, в'їзд із яких через пандемію коронавірусу заборонено, тепер у ньому 87 держав.

Японія через пандемію коронавірусу ухвалила рішення заборонити в'їзд у країну ще з 14 країн, зокрема з України, Росії та Білорусі. Про це 27 квітня оголосив прем'єр-міністр Сіндзо Абе, повідомило агентство Kyodo News.

Заборона набуде чинності з 29 квітня.

Прикордонники не пустять тих, хто відвідував ці країни протягом двох тижнів до приїзду в Японію.

Отже, Японія загалом заборонила в'їзд із 87 країн, зокрема з Китаю, Південної Кореї та США.

Телеканал NHK зазначив, що громадянам усіх інших країн японський уряд уже анулював візи. Припускали, що ця норма діятиме до кінця квітня, але уряд вирішив продовжити її до кінця травня.

Громадяни Японії можуть вільно перетинати кордон держави, але вони мають здавати тест на коронавірус і самоізолюватися протягом двох тижнів.

Із 16 квітня в Японії діє режим надзвичайної ситуації через епідемію коронавірусу. Група експертів при міністерстві охорони здоров'я попередила, що якщо у країні не введуть суворих карантинних заходів, жертвами коронавірусу може стати приблизно 400 тис. жителів Японії.

Станом на 27 квітня, як повідомив телеканал NHK, у Японії зареєстровано 14 153 випадки зараження, зокрема 712 випадків на круїзному лайнері Diamond Princess, померли 1385 осіб.

Спалах коронавірусної інфекції COVID-19 виник наприкінці 2019 року в Китаї. 11 березня Всесвітня організація охорони здоров'я оголосила поширення коронавірусу пандемією. За даними американського Університету Джонса Гопкінса, станом на 27 квітня COVID-19 у світі захворіло понад 2,99 млн осіб, понад 207,5 тис. із них померло, 876 тис. одужали.