Через новий коронавірус Казахстан зупинив безвіз для транзитних пасажирів із Китаю

Станом на ранок 26 січня кількість загиблих від вірусу в Китаї становила 56 осіб
Фото: ЕРА

Казахстан рекомендує своїм громадянам утриматися від поїздок до Китаю через новий коронавірус.

Казахстан зупинив безвізовий режим перебування у країні для транзитних пасажирів із Китаю, повідомила 26 січня пресслужба казахстанського прем'єр-міністра.

Глава уряду Казахстану Аскар Мамін провів нараду щодо питання недопущення поширення коронавірусу на території країни.

Мамін доручив посилити санітарно-епідеміологічний і міграційний контроль у пунктах пропуску на державному кордоні, встановити медичне спостереження за всіма особами, що прибувають із КНР, забезпечити готовність медичних закладів до надання необхідної допомоги, обмежити виїзд до Китаю у службові відрядження, а також рекомендувати утриматися від поїздок у приватних справах та з туристичною метою.

"Зупинити дію режиму 72-годинного безвізового перебування на території Республіки Казахстан для транзитних пасажирів із КНР... Тимчасово зупинити роботу казахстанської частини МЦПС "Хоргос"... У разі необхідності забезпечити екстрену евакуацію казахстанських студентів та інших громадян РК, які перебувають у місті Ухань", – ідеться в повідомленні.

Уперше новий тип вірусу, що спричиняє атипову пневмонію, підтвердили 31 грудня 2019 року в Ухані (Китай), населення якого становить понад 11 млн осіб. Початкові симптоми захворювання – підвищена температура і кашель. Багато інфікованих повідомляли, що відвідували рибний ринок Хуанань або працювали там. 21 січня Національна комісія охорони здоров'я Китаю підтвердила передавання коронавірусу 2019-nCoV від людини до людини.

23 січня у Всесвітній організації охорони здоров'я повідомили, що поки не будуть оголошувати надзвичайну ситуацію у сфері громадської охорони здоров'я, що має міжнародне значення. 24 січня ВООЗ оновила рекомендації щодо коронавірусу.

Станом на ранок 26 січня кількість загиблих від вірусу в Китаї становила 56 осіб, усього зареєстровано 1975 підтверджених випадків пневмонії, спричиненої коронавірусом. 324 людини у критичному стані, водночас 49 осіб одужали.