Через ураган "Гарві" США знизили видобування нафти в Мексиканській затоці

Станом на 27 серпня видобування нафти в Мексиканській затоці скоротилося на 21,5%
Фото: ЕРА

Персонал 105 видобувних платформ у Мексиканській затоці було евакуйовано через тропічний шторм "Гарві" на узбережжі Техасу.

Морські нафтові й газові оператори в Мексиканській затоці евакуюють платформи й бурові установки через тропічний шторм "Гарві". Про це йдеться в повідомленні Бюро з безпеки й охорони навколишнього середовища США.

Уже евакуювали персонал 105 видобувних платформ, що становить 14,25% від усіх 737 американських платформ у затоці. Також робітників евакуювали з п'яти нерухомих бурових платформ із десяти.

Бюро зазначає, що дістало такі дані після опитування 30 компаній-операторів затоки.

Так, станом на 27 серпня видобування нафти в Мексиканській затоці скоротилося на 21,5%. Воно впало з 1,75 млн до 1,31 млн барелів на добу.

"Після того, як шторм завершиться, об'єкти проінспектують. Як тільки всі стандартні перевірки буде завершено, виробництво на непошкоджених об'єктах негайно відновлять", – ідеться в повідомленні бюро.

Ураган "Гарві" налетів на Техас увечері 25 серпня. За даними метеорологів, це найпотужніший шторм у США за останні 10 років. Як повідомила Національна метеорологічна служба США, урагану "Гарві" було надано четверту категорію небезпеки з п'яти можливих. Пізніше категорію знизили до тропічного шторму.

Унаслідок урагану "Гарві" в США загинуло як мінімум п'ять осіб. Повінь у Г'юстоні, спричинена ураганом "Гарві", затопила місцевий телеканал.