Замість Трампа в Москву на 9 Травня приїде його радник із нацбезпеки

Влада РФ не збирається скасовувати парад Перемоги
Фото: ЕРА

10 березня стало відомо, що президент США Дональд Трамп не приїде до Москви для участі у святкуванні 75-річчя Перемоги. Штати буде представляти радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн.

Головою американської делегації, яка прибуде на парад на честь 75-річчя Перемоги до Москви, стане радник президента США з національної безпеки Роберт О'Браєн. Про це 19 березня повідомляє РБК із посиланням на заяву посла Сполучених Штатів у Росії Джона Саллівана.

Приїзд високопоставленої делегації свідчить про те, що "США вшановують пам'ять про спільні втрати", – зазначив посол.

Як пише РБК, Кремль поки не збирається переносити парад або змінювати його формат через загрозу коронавірусу, про це 12 березня казав прессекретар президента Росії Дмитро Пєсков.

В інтерв'ю ТАСС президент РФ Володимир Путін заявив, що для нього "взагалі не важливий" приїзд зарубіжних лідерів до Москви 9 травня. "Це наше свято", – сказав він.

Тим не менше, російська влада надіслала запрошення на заходи, присвячені річниці Перемоги, багатьом іноземним лідерам і представникам міжнародних організацій.

У листопаді 2019 року Трамп заявив, що дуже цінує запрошення Кремля на святкування 75-річчя Перемоги.

10 березня Пєсков повідомив, що американського президента не буде в Москві на урочистостях із нагоди 9 Травня.

Друга світова війна закінчилася 2 вересня 1945 року капітуляцією Японії. Але в Росії відзначають річницю капітуляції нацистської Німеччини, датою якої вважають 9 травня 1945 року.