Запрошений на передпоказ "Матильди" колишній російський священик похвалив фільм

Фільм "Матильда" розповідає про стосунки царя Миколи II й балерини Матильди Кшесінської
Скріншот: Официальные Трейлеры / YouTube

Відлучений від церкви ігумен Феодосій після передпоказу в Новосибірську картини Олексія Учителя "Матильда" заявив, що "фільм хороший".

У Новосибірську колишній священик ігумен Феодосій, якого мерія запросила на передпоказ фільму Олексія Учителя "Матильда", похвалив стрічку. Про це повідомляє канал "Дождь".

"Фільм хороший. Я радий, що сьогодні ніхто здуру не подзвонив і не сказав, що тут бомба. Я вже готувався, що нас виженуть", – сказав він.

Водночас канал зазначає, що Феодосія відлучили від церкви, підозрюючи в продажу ювелірних виробів.

20 вересня з'явилася інформація про затримання лідера організації "Христианское государство – святая Русь" Олександра Калініна за заклики підпалювати кінотеатри, які вирішили показувати фільм "Матильда", що оповідає про стосунки останнього російського імператора Миколи II й балерини Матильди Кшесінської.

Депутат Держдуми Наталія Поклонська заявила, що радикалів, які закликали спалити кінотеатри у зв'язку з фільмом "Матильда", правоохоронні органи затримали за її депутатським запитом.

Поклонська скаржилася на фільм "Матильда" в Генеральну прокуратуру РФ. Режисер фільму Олексій Учитель стверджує, що Поклонська надає підтримку й забезпечує прикриття терористичної організації, а протести проти його фільму "Матильда" є лише приводом для цієї організації заявити про себе. Поклонська ствердила, що люди, які займаються протиправними діями через фільм "Матильда", мають зупинитися.

Міністр культури РФ Володимир Мединський назвав беззаконням, цензурою та тиском на державу погрози, які надходять на адресу творців фільму "Матильда", а також кінотеатрів, які мали показувати картину.