Затримані за підозрою у причетності до теракту в лондонському метро – вихованці знаменитих прийомних батьків – ЗМІ

Поліція затримала двох підозрюваних
Фото: ЕРА

Sky News указує на зв'язок обох затриманих зі знаменитими британськими прийомними батьками Пенелопою і Рональдом Джонсон, нібито ймовірні зловмисники були вихованцями подружньої пари.

Одним із затриманих за підозрою у причетності до теракту в лондонському метро 15 вересня виявився 21-річний Яхья Фаррух. Про це, посилаючись на власні джерела, повідомляє Sky News.

За даними телеканала, Фаррух проживає в місті Стенвіль (графство Суррей), за цією адресою 17 вересня поліція проводила обшуки. Фарруха затримали в суботу ввечері, 16 вересня. Ще одного підозрюваного, 18-річного юнака, затримали вранці цього ж дня.

Sky News зазначає, що все свідчить про зв'язок обох затриманих зі знаменитими британськими прийомними батьками Пенелопою і Рональдом Джонсон, нібито ймовірні зловмисники були вихованцями подружньої пари.

Джонсони, які допомогли більше ніж 300 сиротам, у 2010 році були нагороджені королевою Єлизаветою II орденом Британської імперії.

Телеканал також опублікував фото Фарруха.

Уранці 15 вересня в лондонському метро стався вибух на станції "Парсонс Грін". Інцидент розслідують як теракт.

Бомба була у відрі, яке залишили в одному з вагонів поїзда. Очевидці розповіли, що відро загорілося, а потім стався вибух. У бомби був таймер, але вона спрацювала неправильно. У поліції встановили, що це був саморобний вибуховий пристрій.

Унаслідок інциденту постраждало 29 осіб.

Відповідальність за теракт у лондонському метро взяв на себе ІДІЛ.