Затриманих на мітингу у Москві Яшина і Гальперіна заарештували на 15 діб

Ілля Яшин в автозаку після затримання на мітингу
Фото: Илья Яшин / Twitter

Російських опозиціонерів Іллю Яшина і Марка Гальперіна, які брали участь у антикорупційному мітингу в Москві, затримано за непокору поліції.

Співголову руху "Солидарность" Іллю Яшина, а також російського активіста і опозиціонера Марка Гальперіна, яких затримали 12 червня під час несанкціонованої акції в центрі Москви, заарештували на 15 діб за непокору поліції.

Про арешт Яшина написало видання РБК.

"Визнати Яшина винним у скоєнні правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 19.3 КпАП (непокора законному розпорядженню співробітника поліції), і призначити йому покарання у вигляді 15 діб адміністративного арешту", – процитувало видання рішення судді.

Після винесення рішення Яшин заявив, що подасть скаргу до Московського міського суду, а далі має намір звернутися до Європейського суду з прав людини.

Про арешт Гальперіна повідомив "Интерфакс". Активіста визнали винним за тією ж статтею, що і Яшина.

12 червня мітинги, які ініціював російський опозиціонер Олексій Навальний, пройшли у багатьох містах країни. Загалом у Москві і Санкт-Петербурзі затримали понад 1400 осіб.

Симоновський суд Москви заарештував Навального на 30 діб за "повторне порушення організатором публічного заходу встановленого порядку проведення мітингу".

США засудили масові затримання мирних протестувальників. Європейський союз закликав російську владу звільнити затриманих.