Зеленський заявив, що до Другої світової війни призвела "змова тоталітарних режимів", Пєсков назвав це образливим

Зеленський заявив, що Польща першою відчула на собі "злочинну змову тоталітарних режимів", що призвело до початку Другої світової війни
Фото: ЕРА

Речник Кремля Дмитро Пєсков зазначив, що заяву президента України Володимира Зеленського про "змову тоталітарних режимів" на початку Другої світової війни "навряд чи можна поєднати з вірою і переконаннями мільйонів українців, які зі зброєю в руках воювали з фашистами".

Звинувачення президента України Володимира Зеленського на адресу СРСР про змову з нацистським режимом на початку Другої світової війни є образливими, заявив 28 січня журналістам речник Кремля Дмитро Пєсков, повідомляє РБК.

27 січня Зеленський сказав, що Польща і польський народ першими відчули на собі "злочинну змову тоталітарних режимів", що призвело до початку Другої світової війни та "дало змогу нацистам запустити смертоносний маховик Голокосту". Відео опублікував у Facebook Офіс президента України.

Пєсков зазначив, що Кремль "категорично не згоден" із такою позицією. Він додав, що "в цій заяві президент України солідаризується із вкрай помилковою версією... польського керівництва, вкрай образливою для мільйонів росіян і громадян країн СНД, чиї батьки та родичі віддали своє життя за визволення Європи та Польщі".

За словами спікера Кремля, це "навряд чи поєднується з вірою і переконаннями мільйонів українців, які зі зброєю в руках воювали з фашистами".

27 січня у світі вшановували Міжнародний день пам'яті жертв Голокосту. Зеленський відвідав Польщу і зустрівся з польським президентом Анджеєм Дудою.