Земан має намір відвідати Росію 20–24 листопада – ЗМІ

Земан відвідає Росію цього місяця
Фото: ЕРА

Чеський президент Мілош Земан зустрінеться з російським колегою Володимиром Путіним 21 листопада і з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим 22 листопада, повідомляє ТАСС.

Президент Чехії Мілош Земан має намір відвідати Росію з 20-го до 24 листопада. Про це повідомляє ТАСС із посиланням на поінформоване джерело.

Земан збирається зустрітися з президентом РФ Владмиром Путіним 21 листопада і з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим 22 листопада.

Чеський президент також має виступити на російсько-чеському бізнес-форумі.

Земана було обрано президентом Чехії у 2013 році. Він відомий своїми проросійськими поглядами і симпатією до президента РФ Володимира Путіна. Політик виступав за скасування або пом'якшення санкцій проти Росії і заявляв, що Крим не може бути повернуто Україні.

У вересні Земан зазначив, що "з радістю" прийняв пропозицію Путіна відвідати РФ і вважає це "нагородою".

10 жовтня Земан у Парламентській асамблеї Ради Європи заявив, що вважає анексію українського Криму Росією "завершеною справою". "На мою думку, буде якась компенсація для України – чи у фінансовій формі, чи нафтою і газом", – заявив чеський лідер. Він також закликав зняти санкції Євросоюзу з Російської Федерації.