Жириновський заявив, що корпус космічного корабля "Союз" просвердлив провокатор на замовлення Великобританії

Жириновський: Хто ходить у британське посольство? Комуністи, "Справедливая Россия", Навальний і демократи всякі
Фото: EPA

Лідер ЛДПР Володимир Жириновський стверджує, що Великобританія розгорнула проти Росії "мережу провокацій".

Найсильніші русофобські настрої у Великобританії створюють російські емігранти, а англійська влада спонсорує провокації проти РФ. Про це 9 вересня заявив лідер ЛДПР Володимир Жириновський в ефірі федерального телеканала "Россия 1".

"Хтось же свердлом просвердлив космічний корабель, це все одна мережа провокацій", – заявив він.

На запитання, чи зробили це англійці, Жириновський відповів ствердно.

"Звичайно, це все підкуповують, підкуповують", – підкреслив він.

Політик додав, що протести проти підвищення пенсійного віку в Росії теж організували іноземці.

30 серпня було виявлено отвір у побутовому відсіку корабля "Союз", через який сталося падіння тиску на Міжнародній космічній станції.

"Я був учасником, я бачив. Хто це організував? Знову хтось з іноземців. Дали їм гасла, п'ять-шість осіб провокаторів, звичайна публіка. П'ять-шість кричать і одразу тікають, щоб поліція не впіймала. Вони розуміють, що камери все зняли вже, навіть голос... Хто ходить у британське посольство, ми що, не знаємо, у нас? Комуністи, "Справедливая Россия", [опозиційний політик Олексій] Навальний і демократи всякі", – заявив лідер ЛДПР.

30 серпня було виявлено отвір у побутовому відсіку корабля "Союз", через який сталося падіння тиску на міжнародній космічній станції.

Глава "Роскосмосу" Дмитро Рогозін 4 вересня не відкинув, що дірку в космічному кораблі "Союз" просвердлили в космосі. Депутат Держдуми РФ Максим Сураєв заявив, що це міг зробити "психічно нестійкий" космонавт.

"Роскосмос" цікавився у NASA психологічним здоров'ям астронавтів США, які працюють на МКС. У NASA визнали запит неетичним і не відповіли на нього, повідомляє "РИА Новости".

Російські ЗМІ писали, що причиною розгерметизації стала виробнича помилка – просвердлений ще на Землі отвір у внутрішньому корпусі "Союзу".