Жириновський запропонував продати "мумію Леніна"

Тіло Леніна лежить у Мавзолеї в центрі Москви з 1924 року
Фото: ЕРА

Лідер російської ЛДПР Володимир Жириновський запропонував виставити на продаж тіло Володимира Леніна, яке зберігають у мавзолеї в Москві. Політик вважає, що це принесе гарний дохід у бюджет країни.

Російський політик, лідер ЛДПР Володимир Жириновський запропонував продати за кордон муміфіковане тіло радянського вождя Володимира Леніна. Про це він написав у своєму Twitter.

"Ми могли б продати мумію Леніна. Покупці знайдуться: Китай, В'єтнам або якийсь комуніст. Із продажу мумії бюджет може отримати величезні гроші. Ленін у гарному стані, муміфікували лише 96 років тому", – написав Жириновський.

Володимир Ульянов (Ленін) – революціонер, організатор Жовтневої революції 1917 року, лідер більшовиків, перший керівник СРСР. Він помер 1924 року, відтоді його тіло перебуває в Мавзолеї на Красній площі в Москві.

У квітні 2017 року депутати від ЛДПР і "Единой России" подали до Держдуми законопроєкт про поховання Леніна. Ініціатори вважають, що поховати його потрібно в Ульяновську.

2 листопада 2017 року глава Чечні Рамзан Кадиров заявив, що настав час прибрати з Красної площі "труну з мертвим тілом" Леніна і поховати його. У Кремлі заявили, що тема поховання Леніна не стоїть на порядку денному.